Fűtés

Fűtés

 Kicsit elcsépelt mondás, de van alapja: lehet egy lakóhely bármilyen modern vagy elegáns, ha nem érezzük az otthon melegét. Míg régen őseink a kályha köré húzódtak házaikban a hideg téli estéken, a modern kor elhozta nekünk lakásainkba a központi fűtés elterjedésével a radiátorok jelenlétét. 

 Ezen az oldalon mindent megtalálsz, amelyre otthonod fűtési rendszerének kialakításához szükséged lehet az esztétikus és elegáns radiátorelemeken át a hozzájuk passzoló szerelési tartozékokig és kiegészítőkig. Tekintsd meg folyamatosan bővülő választékunkban prémiumminőségű termékeinket, akcióinkat! 

Természetesen a radiátor mára nem kevés „ráncfelvarráson” ment keresztül: amíg évtizedekkel ezelőtt a városokból kinövő betonrengeteg egyenlakásaira jellemző elengedhetetlen vastartozék volt – amely valljuk be, nem az esztétikus külleméről volt híres –, manapság egyike otthonunk divatos kiegészítőinek.

 A mai időkben használt fűtőtestek gyakorlatias hasznukon túl elegáns karaktereivé váltak az otthonnak.

 A választék óriási, manapság a piacon számos radiátor van forgalomban, beszerzéskor talán csak a bőség zavara lehet az egyetlen problémánk. Amíg régebben a háziasszonyok próbálták titkolni, eltakarni ezeket a csúnya fém fűtőtesteket – földig érő függönnyel, esetleg faelemekkel, nádszövettel „beburkolva” –, mára ennek az ellenkezője is okozhat fejtörést, hiszen némelyikük már olyan trendi és designarculattal rendelkezik, hogy sokak szerint egyenesen vétek a fal mellé állítani...

 Fűtés, de mivel? A jó radiátor ismérvei

 Mivel ezeket a termékeket nem cserélgetjük gyakran, így érdemes előzetesen tájékozódni annak érdekében, hogy a megfelelő modell kerüljön beépítésre. A radiátorok kiválasztásánál megkerülhetetlen a tanácsadás.

 Fontos, hogy a kiválasztott radiátor tényleg magas minőségű és strapabíró termék legyen, hiszen egy esetleges meghibásodás esetén a csere nagyon költséges lehet.

 Rövid radiátortipológia

 Számos radiátortípus létezik és többféle módon lehet őket csoportosítani.

 Elsődleges szempont az alapanyag, e szerint léteznek alumínium, öntöttvas, rozsdamentes acél vagy acéllemez fűtőtestek. A választásnál fontos tisztában lennünk otthonuk – illetve társasház esetén az egész tömb – fűtési rendszerével, hiszen az alumínium és az acél használata egy rendszeren belül nem ajánlott, és akkor a méretről még nem is beszéltünk. Ez utóbbi kiválasztásához elengedhetetlen a teljesítmény és a hőleadás mértékének a meghatározása.

 A hagyományos lapradiátorok mellett mára elterjedtek a csőradiátorok (más néven a törölközőszárítós radiátorok), ez utóbbiak használata a fürdőhelyiségben kedvelt megoldás, hiszen ott a párás környezet speciális festési technológiát követel meg a fűtőelemek esetében is, és ezen tulajdonság jellemző a fürdőszobai radiátorokra. A kialakításukat tekintve a fürdőszobai radiátorok lehetnek ívelt vagy egyenes formájúak, sokféle színben választhatóak.

 Webáruházunkban a legnagyobb hazai és külföldi gyártók márkáit forgalmazzuk; választékunkban a Vogel&Noot és Fix Trend kompakt radiátorai a prémium minőséget képviselik, ezekhez nálunk megtalálhatod a hozzájuk passzoló szelepeket, csatlakozókat, fűtőpatronokat, bekötőidomokat. Forgalmazott termékeinkhez kapcsolódó műszaki információkat megtalálsz az adott tételre kattintva.

 A számos színben, méretben, kialakításban kapható esztétikus radiátorok korszerű megoldásként szolgálnak a hagyományos központi, kazános vagy az egyre inkább teret hódító megújuló fűtési rendszerek kialakításához.