Világítás

Világítás

Elsőre azt mondanánk, hogy a fürdőszoba csak másodlagos helyiség a lakásban, de gondoljunk bele jobban. A legforgalmasabb és legtöbbet látogatott helyről van szó, itt indítjuk a napunkat, elalvás előtt ide vezet még egyszer az utunk. Reggelente itt készül a tökéletes smink vagy a simára borotvált arc, egy-egy kimerítő nap után itt veszünk lazító fürdőt egy jó könyvvel a kezünkben, tehát egyáltalán nem elhanyagolható, milyen fényforrást helyezünk fürdőszobánkba. A nedvesség és a páratartalom miatt a megfelelő világítás kiválasztása biztonsági szempontból sem mindegy.

Ha magas minőségű, esztétikus világítótesteket keresel fürdőszobai használatra, jó helyen jársz!

A megfelelő fényforrás tehát elengedhetetlen a fürdőben; nemcsak a reggeli tevékenységek miatt, hanem mert ezen helyiségek jó részében nincs természetes világítás, elég a lakótelepi lakásokra gondolni. De az ablakok meglététől függetlenül is szükséges a megfelelő mesterséges fény ide, tekintve, hogy a téli időszakban reggel vagy este amúgy is sötét van.

A manapság gyakori LED világítás tökéletesen illik a fürdőszobába is, hiszen erőteljes fényt szolgál az itt végzett tevékenységnek, mindeközben megfelelve a kor elvárásainak, kellően energiatakarékos.

Ezek a világítótestek sokféle formában, foglalatban készülnek, hasznos és megfelelően dekoratív kiegészítői az otthonoknak.

Biztonságos lámpatestek

A dekorativitás mellett elengedhetetlen a biztonság, hiszen a pára és a nedvesség miatt egyáltalán nem mindegy, milyen a fürdőszobai világítás.

A vizes helyiségeknél a minimum IP44 (vagy IP66) víz- és porvédelmi besorolású lámpatestek vásárlása az általános, ez annyit jelent, hogy a lámpa bármilyen irányból fröccsenő víz ellen védett.

Világítás falon, mennyezeten, tükrön

A fürdőben sosem elég a fény, szinte mindenhova tehetünk világítást, mennyezetre, a tükör fölé vagy a fürdőkád közelébe. A LED-es világítótestek nagyon dekoratívak, és ami lényegesebb, az az, hogy sokkal tartósabbak és költséghatékonyabbak, mint a hagyományos társaik. Ezen az oldalon találod választékunkat, ahol a legnagyobb magyarországi és külföldi márkák prémiumminőségű modelljei mutatkoznak be. Az általunk forgalmazott fényforrások szemet kápráztatóan ragyogják be a fürdőszobát: többek között az Aqualine, a Sapho, a Jika, a Roca, az Arezzo Design márkák lámpatípusai közül választhatsz; számtalan a lehetőség a mennyezeti világítótestektől kezdve a falikarokon át a tükörre szerelhető változatokig.

Általában a mennyezeti beépítéshez a kör alakú lámpák a frekventáltak, de ha megnézed a kínálatunkat, azonnal látni fogod, hogy miért törődnél bele a hagyományos formába, ha modern és esztétikus darabokat is találhatsz? A másik sarkalatos eleme a fürdővilágításnak a tükör körüli fény, ez talán a legfontosabb terület, amit kellően meg kell világítani, gondoljunk csak a sminkelésre vagy a borotválkozásra. Természetesen itt is többféle lehetőség van a fényforrásokat illetően. A legelterjedtebbek a beépített spotlámpák, de ugyanúgy használhatunk LED világítótesteket is, a tükör fölé vagy az oldalára szerelve.

Az eltérő funkciók miatt más erősségű és színű (sárga, fehér, stb.) fényforrásokat érdemes tenni a különböző helyekre. Általános világításnak a meleg fényforrásokat, a tükör fölé mindig erősebbet helyezzünk.

Az oldalunkon a szűrők beállításával kereshetsz ízlésednek, személyes igényeidnek megfelelő méretű, anyagú és színű világítást. Ha megtaláltad az ízlésednek megfelelő világítótestet, csak tedd a kosárba, kiválasztva a mennyiséget, és véglegesítsd a megrendelést.